Aleksanterinkatu 15

00100, Helsinki

C-porras. Tila remontoidaan vuokralaisen tarpeiden mukaan. Upeat isot ikkunat Mikonkadulle.

Aleksi 15 on osoite, jonne jokainen helsinkiläinen löytää karttaan katsomatta. Helsingin ydinkeskustassa, merkittävimmän liikekatumme Aleksanterinkadun vilkkaimmassa kohdassa sijaitseva arvokiinteistö on toiminut näyttämönä suomalaiselle kaupankäynnille jo liki puolentoista vuosisadan ajan.

Vuonna 1890 valmistunut arvokiinteistö sijaitsee Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa. Nykyisin Aleksi 15:na tunnettu rakennus on rakennettu vuosien 1890–1957 välisenä aikana. Historiallinen Atlas-kulmarakennus kohosi osoitteeseen (nyk. Aleksanterinkatu 15 B) vuonna 1890. Sen viereen Vakuutusyhtiö Salaman rakennuttama Salama-rakennus (nyk. Aleksanterinkatu 15 A) puolestaan valmistui vuonna 1910. Alkuperäinen rakennus oli viisikerroksinen, mutta sitä korotettiin 50-luvulla kolmella kerroksella A-portaan osalta.

Kiinteistöön on suoritettu vuosien varrella lukuisia remontteja, ja viimeksi vuosien 2019–2020 aikana on toteutettu mittavia korjauksia mm. rakennuksen eri sisäänkäynteihin, sisäpihan alueelle ja vuokratiloihin. Myös talotekniikkaa on uudistettu vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Viimeisimpien uudistusten myötä Aleksi 15:n pitkässä tarinassa on alkanut uusi ajanjakso. Perinteikkään liikerakennuksen urbaaniksi toimisto- ja liiketilaksi päivittävä remontti on toteutettu ekologisesti kestävin, vastuullisin materiaalein. Uudistetut, modernit toimitilat mukautuvat yritysten vaihteleviin, muuttuvan työn mukanaan tuomiin tarpeisiin. Muutostöitä tiloihin tehdään vuokralaisen tarpeita kuunnellen.

Klassiset, historiaa huokuvat ulkoseinät tarjoavat alustan ydinkeskustan kiinnostavimmille toimisto- ja liiketiloille – aivan suomalaisen kaupankäynnin ja liike-elämän keskiössä. Ja koska hyvä toimisto on paljon muutakin kuin seinät, löytyy Aleksi 15:n katon alta tietysti myös kattava kirjo yhteisöllisyyttä rakentavia palveluita ja jakamistalouden tuomia mahdollisuuksia.

Liike-elämää tukeva keskeinen sijainti näkyy myös saavutettavuudessa ja julkisten liikenneyhteyksien monipuolisuudessa. Aleksanterinkatua pitkin kulkevat useat raitiovaunut. Rautatieasemalle ja rautatieaseman sekä Kaisaniemen metroasemalle on lyhyt kävelymatka. Myös monet bussiyhteydet löytyvät lähietäisyydeltä, rautatietorilta, Elielinaukiolta ja Kampin keskuksesta.

Images

Location

Ota yhteyttä

Petri Nietosvaara

Leasing Director petri.nietosvaara@juhola.com
040 5333 055 vuokraus@juhola.com