Carnegie muuttaa Allianz Real Estaten vuokralaiseksi Eteläesplanadille

Investointipankki Carnegie on tehnyt pitkäaikaisen vuokrasopimuksen noin tuhannen neliön toimistotiloista osoitteessa Eteläesplanadi 2 Helsingin ydinkeskustassa. Kiinteistön omistaa Allianz Real Estate.

Juhola Asset Management toimi vuokravälittäjänä ja johti vuokrasopimusneuvottelut.

Kohteessa on yhteensä noin 14 300 neliömetriä vuokrattavaa toimisto- ja liiketilaa, ja se on Carnegien sopimuksen myötä lähes täyteen vuokrattu kivijalan liiketilaa lukuun ottamatta. Kiinteistö on yksi Helsingin maamerkeistä ja se on arkkitehtuurisesti todella näyttävä, sekä sisältä että ulkoa. Kiinteistössä on otettu huomioon myös ympäristö arvot merkittävällä tavalla ja sille on myönnetty Breeam sertifikaatti.

–Tilanne tosin muuttuu ensi vuoden elokuussa, jolloin kiinteistöstä vapautuu hieman yli 2 000 neliömetrin tilat, jotka on joustavasti mahdollista jakaa pienemmiksi tiloiksi alkaen 250 m2. Kiinteistön uniikki sijainti sekä sen historia tekee siitä hyvin houkuttelevan yrityksille, jotka hakevat tilaa Helsingin parhailta paikoilta, kertoo vuokrausjohtaja Aki Hellstedt kohdetta manageeraavasta Juhola Asset Management Oy:stä.

Allianz hankki Eteläesplanadi 2:n kiinteistön vuonna 2006, jolloin se toimi UPM:n pääkonttorina.

Kirjoittaja: Maria Korteila

Julkaistu Kiinteistöuutisissa 11.1.2022