Matkalla kohti innovatiivisempia työpaikkalounaita

Juholan Business Park Management -yksikön vetäjä ja yrityspuistojohtamisen erikoismiehen Antti Jalomäen pitkäaikainen visio paremmista työpaikkalounaista toteutui helmikuun 2020 alussa, kun ensimmäinen BAD eli Best Adventure of the Day -lounasravintola avasi ovensa Lintulahdenkuja 10:ssä.

Ajatus työpaikkalounaiden kehittämisestä syntyi useita vuosia sitten asiakaspalautteiden ja omakohtaisten kokemusten pohjalta. Vuotuisissa vuokralaiskyselyissä eniten palautetta ja tunteita herätti aina ravintolapalvelut.

– Halusin löytää lounasravintolapalveluille vaihtoehdon, joka tarjoaisi aidosti laadukasta ja maistuvaa ruokaa tuoreista raaka-aineista. Sesonki Gastro Barin rantautuessa Järvenpään Citymarketin yhteyteen ajattelin sopivan innovatiivisen ja kunnianhimoisen tekijän löytyneen paikan vetäjästä Matti Jämsenistä, muistelee Antti Jalomäki.

– Antti ojensi minulle käyntikorttinsa kesken tarjoilun Sesongissa ja pyysi olemaan yhteydessä. Kontakti tapahtui mitä mainioimpaan aikaan alalla meneillään olevan kokkikadon takia. Normaalisti vahvasti ilta- ja viikonloppupainotteisessa ammatissa monet kokit vaihtavat alaa epäsosiaalisten työaikojen takia. Nimenomaan laadukkaille lounasravintoloille on kysyntää, niin asiakaskunnassa kuin ammattilaisten keskuudessa, joille suuret lounasravintolaketjut eivät ole houkutteleva vaihtoehto, Matti Jämsen kertoo.

Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka syövät lounaansa poissa näytön ääreltä ovat virkeämpiä, luovempia ja kaiken lisäksi onnellisempia työssään. Paras motivaatio palauttavan lounastauon pitämiseen on loppupeleissä maistuva ruoka.

– Uskon, että tulevaisuudessa ravintolapalvelut ovat merkittävässä asemassa toimitilakilpailussa. Lounaan ja kokoustarjoilujen korkea laatu kohottaa kaikkien hyvästä ruoasta nauttivien mielialaa, minkä lisäksi asiakkaita on ilo kestitä ainutlaatuisen yksityiskohtaisesti suunnitelluissa tiloissa nimekkäiden huippukokkien suunnittelemien ja toteuttamien tarjoilujen äärellä, Jalomäki visioi.

BAD:ssä huippukokkien tiimi suunnittelee ja kirjoittaa reseptit, joiden mukaan ravintolat valmistavat ruoan. Kaikissa ketjun ravintoloissa tarjoillaan päivittäin yhtenäinen lounasmenu, millä osaltaan varmistetaan myös tarjottavan ruoan laatu kaikissa ravintoloissa.

Ensimmäinen BAD-ravintola avasi ovensa Helsingin Lintulahdenkuja 10:ssä maanantaina 3.2.2020. Ketjun seuraava ravintola aukeaa Juhola Asset Managementin manageeraamassa kohteessa osoitteessa Säterinkatu 6, Espoon Leppävaarassa keväällä 2020.