Kaikukatu 4

00530, Helsinki

Uniikki loft-henkinen toimistotila Leipätehtaalta. Tilassa on parviratkaisu kerroksessa 4P, joka on yhteydessä muuhun toimistotilaan sisäportaalla.

Leipätehdas on monitoimitilaksi muunnettu entinen tehdasrakennus, joka sijaitsee Elannon korttelin sisäpihalla Helsingin Sörnäisissä. Talo ja koko kortteli huokuu vanhan Helsingin tunnelmaa, mutta meno on kuitenkin vilkasta ja nuorekasta. Täältä on moni luova toimija löytänyt kotinsa. Leipätehtaalla toimii useita luovan alan yrityksiä sekä tanssisaleja kuudessa kerroksessa. Kiinteistökokonaisuutta täydentää kaikille avoin lounaskahvila ja neuvottelutilat.

Leipätehdas sijoittuu Elannon korttelin sisäpihalle Helsingin Sörnäisissä. Alue on vanhaa teollisuusaluetta, joka on ajan saatossa muuttunut ja kehittynyt toimisto- ja asuinalueeksi. Elannon Leipätehdas rakennettiin alun perin 1923 (arkkitehti Väinö Vähäkallio) ja laajennettiin 1955 (arkkitehdit Jouko Ylihannus ja Paavo Lehtinen). Ennen tuolloin muodostunutta suurleipomoa korttelissa oli 1907 valmistunut leipomo, joka purettiin suurleipomon tieltä. Leipomotoiminta jatkui kiinteistössä 1990 asti, jonka jälkeen kiinteistö myytiin Senaatille.

Senaatti muutti Leipätehtaan opetus- ja toimistorakennukseksi vuosina 2001 – 2003. Vuonna 2009 Leipätehdas siirtyi Helsingin Yliopistokiinteistöille (”HYK”) . Helsingin tanssiopisto, StepUp School ja Opetusvirasto ovat toimineet Leipätehtaalla vuodesta 2003 asti. Nykyisin kiinteistössä toimii eri alojen toimijoita mm. kulttuuri-, IT- kuin kuluttajatuotteiden aloilta. Muun muassa kulttuurikeskus Caisa toimii kiinteistön yhtenä pääkäyttäjänä.

Hämeentien toiselta puolelta alkaa Kallion kaupunginosa, joka on profiloitunut erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosaksi. Suomen tiheimpiin kuuluva asutus ja väestörakenne mahdollistaa Helsingin parhaimpiin kuuluvan lähipalvelutarjonnan. Kivijalkakauppoja ja muita palveluja on lähes jokaisen talon alakerrassa. Kävelyetäisyyden päässä ovat myös Hakaniemi kauppahalleineen, sekä Kalasatama ja Kauppakeskus REDI.

Leipätehtaan läheisyydessä sijaitsevat satama- ja voimalaitosalueet kehittyvät jatkossakin voimakkaasti. Hanasaaren voimalaitos suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä ja 2026 valmistuvat Kruunusillat yhdistävät alueen Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon.

Leipätehtaalle tunnusomaista on sen punatiilinen julkisivu korkeine ikkunoineen. Nämä ikkunat ja noin 5,5 metrin huonekorkeus tekevät loft-henkisestä toimitilasta todella ainutlaatuisen ja inspiroivan. Kiinteistön sijainti osoitteessa Kaikukatu 4 on myös mainio useiden Hämeentien ja Sörnäisten rantatien bussi- ja raitiotielinjojen varrella, ja metrokin on kävelyetäisyydellä 500 m päässä.

Ympäristönäkökulmasta kiinteistö tukee yritysten ympäristötavoitteita BREEAM In-Use Very Good sertifikaatilla sekä energiaremonteilla, joilla energialuokka muuttuu 2024 aikana luokkaan B.

Kuvat

Sijainti

Ota yhteyttä

Petri Nietosvaara

Leasing Director petri.nietosvaara@juhola.com
040 5333 055 vuokraus@juhola.com